background-image
  • Aboma
  • VCA
  • VVT

Neco assisteert bij eerste betonstort woningbouwproject
RUURLO - Op vrijdag 1 maart gaf ProWonen het officiële startsein voor de nieuwbouw aan de Den Oldenhof en Jan Dimmendaalstraat in Ruurlo. Onder toeziend oog van omwonenden en medewerkers van zorginstelling De Lichtenvoorde zorgde burgemeester Bloemen van gemeente Berkelland dat het eerste beton op de fundering werd gestort. 

Het nieuwe plan aan de Den Oldenhof en Jan Dimmendaalstraat bestaat uit drie gebouwen die geheel worden verbonden door glazen gangen. Tien cliënten van zorginstelling De Lichtenvoorde vinden er straks onderdak. Architectengroep Gelderland maakte het ontwerp voor de locatie. De architect heeft, bij de ontwikkeling van het plan, samen met De Lichtenvoorde nagedacht over de functionaliteit van het gebouw. Door de glazen gangen zijn straks drie eenheden te zien in plaats van één gebouw. Een voordeel van de glazen gangen is dat de toekomstige bewoners de waterpartij aan de achterzijde van het gebouw goed kunnen zien.

De nieuwbouw is duurzaam en energiezuinig, wat heel goed past op deze natuurlijke plek. Het gebouw wordt verwarmd met een warmtepomp, die de energie uit de aarde haalt. Er worden zonneboilers geplaatst en het gebouw krijgt PV zonnepanelen voor de stroomvoorziening. 

Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen en installatiebedrijf Alferink uit Groenlo voeren de werkzaamheden uit. ProWonen verwacht het gebouw in november klaar te hebben en op te leveren aan De Lichtenvoorde.

Bron: AchterhoekNieuws.nl, d.d. 12 maart 2013